sobota, 18. avgust 2012

Vikend voščilnica: družine iz živalskega sveta

Današnja vikend voščilnica bo nekoliko drugačna. Pravzaprav bodo drugačne, saj se ne bomo spustili v podrobnosti izdelave, ampak zadevo pogledali malo širše ali "drugače".

Osnovna ideja iz katere izviramo je - Uporabiti po dva osrednja lika na licu. Manjšega in večjega, otroka in starša, ustvariti tako družino .... Osnove so temnejše zelene barve, kombinirane pa z bledo rumeno barvo kot drugim večjim elementom. Potem so samo izpeljave. In vse imajo zaradi temnejše osnove izdelano notranjost.

Pri prvi je na vrsti METULJ.
Na krilih večjega metulja so uporabljene bleščice.  Oba lika (tudi gosenica) pa sta izdelana v piecing tehniki in lepljena s penastimi blazinicami. Dodan je vzorčast papir (črte). Tako na licu, kot v notranjosti.
Za drugo smo uporabili lik MRAVLJE.
Majhna in velika. Tudi tukaj je velika izdelana z piecing tehniko, barvana pa je z bleščečimi lepili. Pred lepljenjem z penastimi blazinicami zgornji del nekoliko zavkrivimo navznoter, da še bolj ustvarimo debelino. In po podlagi lica in notranjosti se sprehajajo čisto majhne mravljice.
In kot tretja je na vrsti družina KOBILIC.
Sonček kot tretji element in v njem ročno dodan napis v krogu. Drugačnost se tu odraža tudi tako, da je osnova rumena in prekrita z zelenim kartonom. Vanj pa so narejene tako in drugače razporejene reliefne črte (kot bi delali zgib, vendar ne zapognemo.... samo vlečemo črte za zgib). Še vrvica za popestritev, malo senčenja in to je to.
Za konec pa še ČEBELICE.
Potiskano rumeno ozadje(tako na licu, kot v notranjosti), kjer lahko uporabimo najrazličnejše štempiljke. Nanj pa dodani s penastim trakom izrezani čebelici.Za pikico na "I" pa še mašnjica iz karirastega traku. 

Druga ČEBELJA družina je nekakšna zgodba iz njihovega življenja. Nabiranje medu od cveta do cveta. Izrežemo oba lika, nekaj cvetk in sestavimo podobo njihovega naravnega okolja. Na koncu je obrisana z belim gel pisalom. Napis je dodan ročno. Umestimo ga nekam med že dodane lepljene elemente.

Kot OPOMBA: za delo so uporabljene otroške štempiljke. Tiste penaste, ki se kupijo v kompletu po več njih za zmerno ceno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar