sobota, 9. junij 2012

Vikend voščilnica (2)

Današnja VIKEND voščilnica bo na blogu prestavljena kot vabilo, vendar to pri sami izdelavi ne spremeni prav dosti. Osrednji motiv, ki nakazuje na vabilo, je prav lahko tudi čestitka za obletnico.

Današnja voščilnica je spet preprosta, z malo porabljenega materiala in postavitvijo, ki omogoča tudi, da lego osnovnih elementov spremenimo. 

Izbrana barvna kombinacija je živahna. Lahko pa izberemo kakršno koli barvno kombinacijo.

Osnova in po dva trakca papirja za ob dva stranska robova. Izbrala sem embosiranje, lahko pa se odločimo za različne vzorčaste papirje ali pa sami mogoče potiskamo enobarvne papirje. Gre bolj za idejo postavitve, kot pa sam način kakšen material izberemo. Oba trakova sta senčena. V različnih barvah, kar nudi možnost, da lažje izpeljemo barvne prehode v celotni postavitvi.
 Osrednji motiv je prav tako sila preprost pri izdelavi. Na enobarven papir dodamo odtisek in v mojem primeru številko, ki jo lahko zamenja še kak drug motiv, mogoče napis ali pa kak dodatek. Ponovimo senčenje robov kot pti izbranih papirnih trakovih. Odrežemo še en kos rahlo večjega papirja(v mojem primeru je to nazobčan kvadrat) in oba dela sestavimo/zlepimo skupaj. Za lepljenje lahko tudi uporabimo penast trak ali 3d blazinice. Samo za zgornji del, ali pa za oba dela.

 Tako sestavljen motiv prilepimo na voščilnico. Ozadje pod izbranim motivom (valovit kvadrat) sem še malce poživila s 3d pikami v vseh štirih vogalčkih.

Lahko se odločimo tudi, da voščilnico pospremimo s pripadajočo kuverto.Na kuverto sem dodala enak odtis kot pri osrednjem motivu in nanjo prenesla tudi element 3d rdečih pikic. Pri izdelavi kuvert se namreč največkrat držimo tega pravila, da nam že "na pogled pove", kaj pričakujemo v notranjosti. Kot pri hrani, kjer ponavadi jagodne torte na vrhu ne bomo okrasili z bananami, pač pa z jagodami ali vsak kakšnim drugim pripadnikom gozdnih sadežev.

Lahko pa se odločimo za dodajanje še kakšnega elementa. Rožice, metuljčki, srčki, pentje ..... povsem odvisno komu je naša voščilnica namenjena. Ali pa ..... zamenjamo umestitev številke in tega dodatka.

1 komentar: