sobota, 2. junij 2012

Preprosto: preoblečimo poštno škatlico

Poštna škatlica je takšna, ki je ne potrebujemo še dodatno spravljati v trdno škatlo zato, da se nam ne bo poškodavala vsebina. Pa vendar jo včasih lahko čisto malo in povsem preprosto okrasimo, preden jo zavijemo v papir in pošljemo. V mislih imam zgolj manjše škatlici, saj se meni osebno pri večjih to zdi potratno trošenje papirjev.

Ker gre za majhne škatlice, je pametno, da jih zavijemo. Lažje napišemo podatke naslovnika in nekako zanj tudi ostane bolj skrivnostno, saj šele pod ovojnim papirjem odkrije škatlico, ki smo jo polepili ali drugače okrasili.

Moje škatlice so iz trdne dvoslojne lepenke, s pokrovom, ki ga zataknemo za dno. Takšne škatlice največkrat niso ravno lepo izdelane (zamknjeni robovi), pa tudi večinoma so opremljene s kakšnimi etiketami, ki jih moramo prekriti.

Imela sem štiri škatlice in na koncu je nastalo...
Največkrat preprosto na vsako stranico dodamo(prilepimo) kos papirja.

Z ravnilom premerimo stranice (dno po želji) in narežemo papirje. Lahko so ravno prav veliki(leva škatlica) ali pa odrežemo malo manjše in jih dodatno lepimo še na enobarvno ozadje(desna škatlica), da ustvarimo rob in nekaj drugačnega.
Druga možnost je, da odrežemo daljši trak papirja in ga lepimo preko stranskih robov. Ker jaz tako dolgega papirja, ki bi zaobjel vse štiri stranice, nisem imela, sem preprosto na zadnji strani preko nalepila enobarven papir.Najlažje lepimo z dvostranskim lepilnim trakom, ni pa to pogoj.
In če imamo papirjev zelo malo (zgolj neke ostanke), se lahko zanjdemo tudi takole.
  
In tukaj vse štiri škatlice na kupčku. Njihova velikost je 11,5x7,5x6 centimetra.

1 komentar: