sreda, 30. maj 2012

Paper piecing

PAPER PIECING je zgolj ena izmed tehnik, ki jo uporabljamo pri izdelavi voščilnic in tudi drugje. Gre preprosto zato, da samega motiva ne barvamo (vsaj ne v celoti), pač ga odtisnemo 2x. Prvič na enobarven (največkrat bel) papir, drugič pa na vzorčast papir. In ta motiv, ki je odtisnjen na vzorčastem papirju tikoma obrežemo. Ne v celoti, pač pa samo določene dele. Le te pa potem prilepimo preko motiva odtisnjenega na enobarvnem papirju. Tako je v tem primeru otroška odejica iz karirastega papirja.
Lepljenje je največkrat klasično Se pravi tikoma na podlago. Lahko pa se poslužimo tudi lepljenja s penastimi blazinicami, ki motiv privzdignejo in dodajo večplastnost izdelku.


Na tak način lahko uporabljamo različne motive. Od manjših do večjih. Lahko pa se odločimo tudi (predvsem pri večjih motivih) za več kosov v enem motivu izrezanih iz različnih vzorčastih papirjev.

Tako ustvarjene motive potem samo še vkomponiramo na končni izdelek. Sama sem za predstavitev uporabila enostavne otroške motive.

Ni komentarjev:

Objavite komentar