sobota, 18. avgust 2012

Vikend voščilnica: družine iz živalskega sveta

Današnja vikend voščilnica bo nekoliko drugačna. Pravzaprav bodo drugačne, saj se ne bomo spustili v podrobnosti izdelave, ampak zadevo pogledali malo širše ali "drugače".

Osnovna ideja iz katere izviramo je - Uporabiti po dva osrednja lika na licu. Manjšega in večjega, otroka in starša, ustvariti tako družino .... Osnove so temnejše zelene barve, kombinirane pa z bledo rumeno barvo kot drugim večjim elementom. Potem so samo izpeljave. In vse imajo zaradi temnejše osnove izdelano notranjost.

sreda, 15. avgust 2012

V ospredju: darilni kompleti - v vrečki

Darilne komplete lahko sestavljamo na več načinov. V tem mesecu predstavljeni so bili bolj ozki in podolgovati, današnji pa je po sami obliki povsem drugačen.
Ker sem si zamislila, da ga bom shranila v vrečko, je bilo potrebno prilagoditi obliko tako, da so izdelki tako veliki, da jih lahko shranim vanjo.
Najbolje je prvo narediti vrečko (vsaj samo golo osnovo), da vemo, kako se moramo pri vsem ostalem odločati za velikost.
Tokrat je v kompletu majhna voščilnica, blok z brezčrtnimi listi in pa kotno knjižno kazalo. Vse skupaj pospravljeno v vrečko

sreda, 8. avgust 2012

V ospredju: darilni kompleti -dva nova

Malo pozno .... pa vendarle. Tema meseca avgusta - postavljena v ospredje - so DARILNI KOMPLETI. Več ali manj se bomo omejili na papir. Enega izmed kompletov smo v tem mesecu že videli. V tej objavi.
Pa bomo kar nadaljevali v podobni izvedbi.Se pravi voščilnica, knjižno kazalo in pokončen tanek črtast blokec. Na tem drugem kompletu so dodane večje rožice. Največkrat se pri knjižnih kazalih odločam za direktno lepljenje, pri drugih dveh izdelkih pa delno lepljenje s penastim trakom.
Še eden z dodanimi napisi. Barvati ali ne barvati motiv metulja? Odločila sem se za NE in tako nekako bolj v ospredju ostaja sam tekst in pa papirji ozadja. Še vedno pa lahko končni uporabnik sam pobarva metulje, e je to njegova želja.

Mehke broške

Svet PAPIRJA je seveda svet PAPIRJA. Vendar pa občasno naredimo tudi kaj ne papirnega.  Pa naj bo to za dušo ali ker sprejmemo odločitev smotrno porabiti nek material, ki ga imamo med zalogami. Včasih pa želimo le pripraviti čisto unikatno darilo.
Rožice so tiste, ki so zveste spremljevalke izdelkov iz papirja. Z njimi okrašujemo izdelke, jih uporabljamo pri dekoracijah. Velik del njih ali sploh naredimo iz papirja. Seveda pa to ni nujno.

nedelja, 5. avgust 2012

Roza krstni dan

Kot se spodobi za malo deklico, mar ne?

Prav gotovo pa je to ena najpogostejših barvnih odločitev. Kombinirana z belo, kar spominja na preteklost, ko je le ta barva (bela) prevladovala.
In včasih se tudi naredi (kot pri današnji objavi), da preprosto pozabimo slikat celoto. Škatlice nosijo v sebi male kvačkane angele.

sreda, 1. avgust 2012

Knjižno kazalo, blok in voščilnica

Darila ni nujno, da so vedno nekaj velikega, še manj dragega. Lahko pa je čisto posebno, unikatno in primerno tako za osebno obdaritev, kot tudi morebitno pošiljanje po klasični pošti.

Pri velikosti kompleta je najboljše izhajati iz enega sestavnega dela. V predstavljenem primeru je to blok črtastih listov, ki je bil na voljo. Tako potem velikost voščilnice in knjižnega kazala prilagodimo tej velikosti.
Malček neklasične mere za voščilnico, vendar .... ali je to sploh pomembno? Ker sem izhajala iz črne osnove, je potrebno (kot pri vseh temnih podlagah) v notranjost dodati svetlejši list za pisanje teksta.
Zabrisane vijugice so tudi na drugi strani knjižnega kazala.